***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Искат да махнат и Альошата от Пловдив. Убитият Кирил Русев запорирал активи за 760 хил. лв. на Стоян Александров


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 януари   

 

Общинските съветници от " Демократи за мощна България " (ДСБ) - Пловдив, Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на “Продължаваме смяната - Демократична България ”, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската войска “Альоша ” да бъде изместен в период до края на 2024 година. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

В плана на решение се предлага паметникът да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство и да бъде разгласен конкурс от Община Пловдив за реновацията, реставрацията и обновлението на пространството към известния като Альоша паметник.

***

Граф Игнатиев, прочут измежду мнозина историци като „ българомразеца “, както и като „ поръчителя на убийството на Васил Левски “. 

***

Никола Минчев все още остава предлагането на ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание след ротацията, заяви Йорданова.

***

План за ръководство и развиване ще разискват през днешния ден от 11 часа кметът Васил Терзиев и общинарите от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, " Синя София " и " ИТН ". Той планува излаз за излизане от рецесията в столицата, която към този момент трети месец е блокирана без ръководител на Столичния общински съвет.

***

Застреляният и квалифициран за кремация Кирил Русев е запорирал дялове във компании на починалия Стоян Александров за 760 хиляди лева - сума, за която е водил изпълнително дело против него, написа “24 часа ”.

След гибелта на някогашния финансов министър борбата му продължава със сина на финансиста Петър, който наследява милиони в парцели и бизнес, само че и дългогодишни разногласия с длъжници.

***

Досега си говорехме, че би трябвало да се вдигнат учителските заплати. Добре. Готово е към този момент. Но в този момент започваме да гледаме за резултати. И всички очи са в учителите. Така че е по-добре да стартират с резултатите. 

***

Около 50 души, потърпевши от зимната конюнктура в София, са минали през незабавния травматологичен кабинет на " Пирогов " тази заран, оповестиха за БНР от болничното заведение.

***

Австрийците желаеха по-сериозни инспекции, с цел да ни пуснат в Шенген. 

Получават по-сериозни инспекции. 

***

Освен гнусотията на този акт, в обществото се следи и по-голяма скотщина – одобрителните мнения из интернет. Нещо, което сочи, че не е присъщо единствено на „ една дребна група “, а е в сърцето на мнозина, само че малко на брой го показват. 

Което значи, че – дадели им се опция – и пасивните антисемити ще се включат във вълната принуждение. 

Но неотдавна един народен представител сподели, че нямало потребност от средства за битка с антисемитизма… Такива ми ти работи в нашата страна. 

***

Става въпрос за две дами и един мъж, които задигали пари и банкови карти най-вече от пенсионери. Историята приключила с благополучен край за пострадалите, защото полицията съумяла да върне парите им.

***

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който е на четвъртото си посещаване в Близкия изток от началото на войната сред Израел и терористите от Хамас, дойде на Западния бряг за диалози с ръководителя на палестинската администрация Махмуд Абас, съобщи БНР. 

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР